Ένα ασυνόδευτο βρέφος ενός έτους, το οποίο οι γονείς του είχαν στείλει για να επιχειρήσει μόνο του τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου, έφτασε σώο και αβλαβές στη νήσο Λαμπεντούζα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Το βρέφος, ίσως και μικρότερο του ενός έτους, διασώθηκε από τα σωστικά συνεργεία μαζί με τους περίπου 70 άλλους μετανάστες που επέβαιναν στο πλοιάριο, το οποίο έφθασε χθες στις ακτές της Σικελίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Repubblica.

«Διέσχισε την Μεσόγειο πριν ακόμη μάθει να περπατάει. Αψήφησε τα κύματα μόνο του», πρόσθεσε το δημοσίευμα υπογραμμίζοντας ότι το βρέφος «είναι πολύ μικρό ώστε να επιτρέπεται η δημοσιοποίηση του ονόματός του και της ιστορίας του».

Οι άλλοι μετανάστες αγνοούσαν την ταυτότητα του παιδιού, αλλά οι γονείς του τους είχαν παρακαλέσει να φροντίσουν για την ασφάλεια του παιδιού στην διάρκεια του ταξιδιού, ίσως επειδή οι ίδιοι δεν μπόρεσαν να επιβιβαστούν μαζί του, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι περίπου 500 μετανάστες έφθασαν με επτά διαφορετικά πλοιάρια στην Λαμπεντούζα κατά τις δύο τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ, περίπου 1.340 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του χρόνου στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν την Μεσόγειο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ