Προετοιμασία 20′ Αναμονή 3 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

15 σπαράγγια πράσινα

15 σπαράγγια λευκά

21 γρ. ζελατίνη σε φύλλα

50 γρ. χυμός λεμόνι

50 γρ. χυμός λάιμ

50 γρ. χυμός πορτοκάλι

50 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροκομμένα

100 γρ. κράνμπερι ψιλοκομμένα

1 κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος

Φέτες (λεπτές) πορτοκαλιού

Ραπανάκια για γαρνίρισμα

250 ml ηλιέλαιο

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα βράζουμε για 2 – 3 λεπτά, να είναι τραγανά. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα (δεν πετάμε το νερό) και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν. Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε μπόλικο κρύο νερό να μαλακώσουν. Ντύνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, διαμέτρου 20 x 10 εκ., με μεμβράνη και βάζουμε μέσα τα σπαράγγια, το ένα δίπλα στο άλλο, εναλλάξ τα πράσινα με τα λευκά. Βάζουμε 500 ml από το νερό των σπαραγγιών που κρατήσαμε σε ένα μπολ και βάζουμε εκεί τις ζελατίνες, αφού τις στύψουμε με τα χέρια να φύγουν τα περιττά νερά. Οταν λιώσουν οι ζελατίνες, αδειάζουμε το νερό μέσα στη φόρμα με τα σπαράγγια. Θα πρέπει το νερό να καλύπτει εξ ολοκλήρου τα σπαράγγια. Βάζουμε τη φόρμα μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Ετοιμάζουμε τη σος ως εξής: Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή και το λάδι. Τα χτυπάμε ώστε να δέσει το μείγμα.

Για το σερβίρισμα, κόβουμε 2 φέτες από την τερίνα στο πιάτο. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, τα κράνμπερι, τον άνηθο, αλάτι και τη σος που φτιάξαμε (αφήνουμε λίγη για γαρνίρισμα). Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τις φέτες. Στολίζουμε με ραπανάκια, φέτες πορτοκαλιού και λίγη από τη σος. Κάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη τερίνα.