Προετοιμασία 40′, Ψήσιμο 1 ώρα και 10′

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)

3 κ.σ. ελαιόλαδο

6 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα

2 φλ. συκωτάκια κατσικίσια, ψιλοκοµµένα

½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 κιλό σέσκουλα, ψιλοκοµµένα

3 κ.σ. δυόσµος ψιλοκομμένος

1 φλ. κεφαλογραβιέρα, τριµµένη

2 κ.σ. φρυγανιά τριµµένη

2 κιλά από ολόκληρη κατσικίσια πλάτη

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

Χυμός από 1 λεμόνι

2 σκελίδες σκόρδου, λιωµένες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σοτάρουμε, σε μέτρια φωτιά, σε ένα βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο, τα κρεµµυδάκια για 2 λεπτά. Προσθέτουµε τα συκωτάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώνουµε και σβήνουμε µε το κρασί. Αφήνουµε να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ µπολ τα συκώτια, τα σέσκουλα, τον δυόσµο, το τυρί και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουµε εσωτερικά την κατσικίσια πλάτη και τη γεµίζουµε µε το µείγµα. Τυλίγουµε το κρέας σε ρολό και το δένουμε σφιχτά µε σπάγγο. Το βάζουμε στη σχάρα του φούρνου και από κάτω βάζουμε ένα ταψί με νερό για να στάζουν εκεί τα ζουμιά. Ψήνουμε για 25 λεπτά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά για τη σάλτσα και αλείφουμε συχνά το ρολό καθώς ψήνεται. Χαµηλώνουµε τη θερµοκρασία στους 180°C και συνεχίζουµε το ψήσιµο για 45 λεπτά ακόµα, µέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε τον σπάγγο και κόβουμε σε φέτες.