«Τι στο καλό είναι αυτό; Δεν μοιάζει καθόλου με νησί» έγραψε ο χρήστης kokoblocks του Reddit.

Μόλις είχε ανακαλύψει μια τριγωνική τρύπα στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού.

Κάποιοι θεώρησαν ότι ο μυστηριώδης σχηματισμός στο Google Earth είναι μυστική στρατιωτική βάση που εμφανίζεται θολωμένη για λόγους ασφάλειας.

«Φαίνεται να έχει περάσει από λογοκρισία για κάποιο λόγο», έγραψε ο χρήστης KorvisKhan σύμφωνα με το Business Insider.

«Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι είναι λογοκριμένο» συμφώνησε ο Jazzlike_Log_709. «Ένα τέτοιο μαύρο νησάκι/ατόλη δεν είναι λογικό να έχει σχηματιστεί στη φύση».

Άλλοι, πάλι, πρότειναν άλλες εξηγήσεις για το μαύρο χρώμα.

«Θα μπορούσε ίσως να είναι υπόγειο ηφαίστειο που εμφανίζεται μαύρο, εάν υποθέσουμε ότι δεν είναι τρύπα. Πιθανότατα πυριγενή πετρώματα», έγραψε ο The_Professor64.

Άλλοι έκαναν πλάκα κάνοντας λόγο για νησί από τη σειρά «Lost».

Υπήρξαν όμως και εκείνοι που επανέφεραν θεωρίες συνομωσίας, όπως αυτή που θέλει τη Γη να είναι κούφια. Είναι η είσοδος για το εσωτερικό του πλανήτη, σκέφτηκαν.

Όλοι αυτοί μάλλον θα απογοητευτούν μαθαίνοντας ότι η μυστηριώδης «τρύπα» στο Google Maps είναι στην πραγματικότητα το Βοστόκ.

Πρόκειται για νησί που βρίσκεται βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας και ανήκει στην Δημοκρατία του Κιριμπάτι, νησιωτική χώρα του Ειρηνικού Ωκεανού που αποτελείται από 33 κοραλλιογενείς ατόλες και νησιά.

«Αυτό που βλέπετε σαν μαύρο είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ σκούρο πράσινο. Είναι ένα πολύ πυκνό δάσος που αποτελείται από δέντρα Pisonia» εξήγησε τελικά ο χρήστης SatisfactionAny20.