Σπιτική μπάρμπεκιου σος

Τη διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα ή στο ψυγείο.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία: 10′, Μαγείρεμα: 20′

ΥΛΙΚΑ  (για περίπου 400 ml σάλτσα)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

2 φλ. φρέσκια ντομάτα, πολτοποιημένη, χωρίς σπόρους

4 κ.σ. πελτές ντομάτας

3 κ.σ. worcestershire sauce

2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

3 κ.σ. καστανή κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.σ. μέλι

3 κ.σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι

3 κ.σ. μηλόξιδο

1 κ.σ. μουστάρδα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μεσαία κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και αφήνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk