Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε την Τετάρτη το Bitcoin, μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο του πρώτου αμερικανικού αμοιβαίου κεφαλαίου μελλοντικής εκπλήρωσης σε bitcoin.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σκαρφάλωσε περίπου 3% στα 66.035,01 δολάρια, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ  64.899 που είχε καταγραφεί στα μέσα Απριλίου.

Ψήφο εμπιστοσύνης στα κρυπτονομίσματα έδωσε επίσης και ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Πολ Τούντορ Τζόουνς, ο οποίος χαρακτήρισε τα crypto ως καλύτερη επένδυση αντιστάθμισης του πληθωρισμού σε σχέση με τον χρυσό.

«Υπάρχει ένα σχέδιο για τα κρυπτονομίσματα και είναι σαφές ότι κερδίζει τον αγώνα με το χρυσό αυτή τη στιγμή» είπε … Θα πίστευα ότι αυτό θα ήταν επίσης σε πολύ καλή αντιστάθμιση πληθωρισμού. Θα ήταν αυτή που προτιμούσα έναντι του χρυσού αυτή τη στιγμή» είπε ο Τζόουνς στο CNBC.

Από την αρχή του έτους το Bitcoin έχει ενισχυθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 120%.

Μέσα σε μόλις μία ημέρα το αμερικανικό bitcoin ETF, το ProShares Bitcoin Strategy ETF κατάφερε να γίνει το δεύτερο πιο «περιζήτητο» fund για συναλλαγές στην ιστορία της αγοράς .

Tο «BITO» -όπως ονομάζεται το αμοιβαίο κεφάλαιο που συνδέεται με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα- κατέγραψε κέρδη πάνω 4,5% στα 41,94 δολάρια. Όπως αναφέρει το Bloomberg, με την αξία των συναλλαγών να ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια, μόνο τα αμοιβαία κεφάλαια άνθρακα που είχαν βγει στην αγορά από την BlackRock έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να ξεπεράσουν το ProShares Bitcoin Strategy ETF σε όγκο και αξία συναλλαγών κατά την πρώτη τους ημέρα στην αγορά.

Κέρδη σημειώνουν και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με το Ethereum να ενισχύεται κατά 3,09 στα 3.938 δολάρια, όπως και το Litecoin που κερδίζει 3,13% στα 192,5 δολάρια.

Άνοδο 1,76% καταγράφει και το Bitcoin Cash που βρίσκεται στα 622,15 δολάρια, ενώ το XRP ενισχύεται κατά 3,09% στα 1,12 δολάρια.

Πηγή: ΟΤ