Νέα σοβαρά επεισόδια έγιναν το πρωί της Τετάρτης στη Θεσσσαλονίκη, στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, μετά τη χθεσινή επίθεση στη φοιτητική συγκέντρωση. Ομάδα κουκουλοφόρων, που στηρίζονται από τη Χρυσή Αυγή, βγήκε έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και πέταξε αντικείμενα, πέτρες, φωτοβολίδες, κροτίδες και βόμβες μολότοφ κατά της συγκέντρωσης των φοιτητών, έξω από το σχολείο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το voria.gr, η ομάδα κινήθηκε τρέχοντας για να επιτεθεί στους φοιτητές, ενώ ταυτόχρονα και η ομάδα κουκουλοφόρων που ήταν έξω από το σχολείο κινήθηκε προς τη συγκέντρωση των φοιτητών.

Αυτή την στιγμή υπάρχει φραγμός αστυνομίας ώστε να μην υπάρχει επαφή μεταξύ των κουκουλοφόρων και των φοιτητών που συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση, όμως η κατάσταση είναι παραπάνω από έκρυθμη. Μέσα στο σχολείο υπάρχουν μαθητές που είχαν πάει για μάθημα και είναι εγκλωβισμένοι.

Δείτε βίντεο από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Ποιοι έκαναν την επίθεση

Λίγο πριν τα νέα επεισόδια, ο Τάσος Παπαπαδόπουλος, μέλος του Συλλόγου φοιτητών της Νομικής του ΑΠΘ μίλησε στην ΕΡΤ για τα χθεσινά επεισόδια και την προϊστορία τους. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η ομάδα που επιτέθηκε χθες στους φοιτητές, που βρέθηκαν στο σχολείο, για να καταδικάσουν προηγούμενη επίθεση που δέχτηκαν, αποτελείτο κυρίως από εξωσχολικούς εθνικιστές, που οργανωμένοι και εξοπλισμένοι προσπάθησαν να σπείρουν τον φόβο σε φοιτητές και μαθητές.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν παρουσία ακροδεξιών στοιχείων μέσα στο σχολείο και σήμερα

Τι είχε συμβεί χθες

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχη επίθεση στους φοιτητές, έγινε και χθες. Σοκαριστικές ήταν οι καταγγελίες των μαθητών που ήταν μπροστά στην επίθεση.

«Οι φοιτητές ήταν από έξω γιατί πριν λίγες ημέρες, ενώ μοίραζαν φυλλάδια, χτυπήθηκαν κάποια άτομα. Παιδιά του σχολείου, φασίστες, πήγαν από πίσω, έβαλαν κουκούλες, βγήκαν έξω και αρχίσαν να μαχαιρώνουν, να χτυπάνε κόσμο άσχημα. Έπρεπε να έχουν φύγει εδώ και καιρό από το σχολείο. Θα μπορούσαμε να είχαμε χτυπήσει πολλά παιδιά από το σχολείο», κατήγγειλε η 17χρονη στο voria.gr και ανέφερε ότι υπήρξαν αρκετοί τραυματίες από τα επεισόδια. «Δύο άτομα συγκεκριμένα είχαν στο κεφάλι τους αίματα από το ξύλο», είπε.

Η Χρυσή Αυγή στήριξε την επίθεση

Αν είχαν κάποιοι αμφιβολίες για το ποιοι κρύβονται πίσω από την άγρια επίθεση που δέχτηκαν φοιτητές έξω από Λύκειο της Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη, η Χρυσή Αυγή φρόντισε να τις διαλύσει.

Το «Μέτωπο Νεολαίας» Χρυσής Αυγής εξέδωσε ανακοίνωση για την επίθεση σε φοιτητές, τασσόμενη στο πλευρό των κουκουλοφόρων «μαθητών» και επιβεβαιώνοντας ότι στους κόλπους τους κρύβονται ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση «συγχαίρει τους μαθητές για την δυναμική τους αντίδραση απέναντι στις προκλήσεις και τις απόπειρες καπήλευσης των κινητοποιήσεών τους για αντεθνικούς σκοπούς».

Συγχαίρει δηλαδή όλους όσοι επιτέθηκαν με σουγιάδες, καδρόνια και πυρσούς στους φοιτητές, που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τα ΕΠΑΛ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά και να κινδυνέψουν την ίδια ώρα δεκάδες φοιτητές.