Χούμους με αβοκάντο και αραβικές πίτες

Ένα εξαίσιο μεζεδάκι, έτοιμο στο πι και φι.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης. Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10’

 

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 700 γρ.)

400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα

2 αβοκάντο

1 κ.γ. κύμινο

100 ml ελαιόλαδο

ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

2 κ.σ. κόλιανδρος, ψιλοκομμένος

1 πρέζα μπούκοβο

Αλάτι

2 κ.σ. ταχίνι

Χυμός από 1 λεμόνι

Αραβικές πίτες

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα ρεβίθια, τα αβοκάντο, το ελαιόλαδο, το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, ξύσμα, κόλιανδρο, κύμινο και μπούκοβο, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσουν λεία υφή. Σερβίρουμε με αραβικές πίτες, τις οποίες ψήνουμε για 8-10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°-180°C.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk