Τζάρεντ Αϊζακμαν – Ο κροίσος που αγαπά τους ουρανούς 

Ο Τζάρεντ Αϊζακμαν έκανε το όνειρό του πραγματικότητα ταξιδεύοντας στο Διάστημα με την αποστολή Inspiration4.  

Η πρώτη στην Iστορία επιτυχής αποστολή σε τροχιά στο Διάστημα άνευ συνοδείας επαγγελματία αστροναύτη ή κοσμοναύτη ονομάστηκε Inspiration4 και αναχώρησε στις 15 Σεπτεμβρίου από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ.

Μέσα σε τρεις ώρες η κάψουλα είχε φτάσει σε ύψος 585 χιλιομέτρων – πιο μακριά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, πιο μακριά από οποιαδήποτε άλλη επανδρωμένη διαστημική αποστολή μετά το 1999 – όπου και μπήκε σε τροχιά.

Ο «κυβερνήτης» της αποστολής, ο άνθρωπος που ναύλωσε τον Falcon 9 για αυτό το ταξίδι, είναι ο δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Αϊζακμαν, 38 ετών.

Το ποσό που κατέβαλε στην SpaceX ο μέχρι πρόσφατα διακριτικού δημόσιου προφίλ κροίσος δεν έχει γίνει γνωστό, ξέρουμε όμως ότι σκοπός του ήταν να συγκεντρώσει 200 εκατομμύρια δολάρια για το ερευνητικό νοσοκομείο St. Jude Children’s Research Hospital του Μέμφις στην Πολιτεία του Τενεσί που φροντίζει άρρωστα παιδιά χωρίς χρέωση και αναπτύσσει θεραπείες για παιδικούς καρκίνους και άλλες ασθένειες.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», ο Γιώργος Νάστος γράφει για τη ζωή και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του μέχρι πρότινος αφανούς κροίσου που θέλησε να εγκαταλείψει για λίγο τη Γη.  

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής» 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
BHMAgazino
Σίβυλλα
Helios Kiosk