Σάλτσα πίτσας με λιαστή ντομάτα και ρίγανη
Food styling Μάκης Γεωργιάδης Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης
Γιατί η σπιτική πίτσα θέλει την σωστή σάλτσα! Μπορούμε, όμως, να την απολαύσουμε και σαν ντιπ με λίγη αραβική πίτα.
Προετοιμασία: 15′, Μαγείρεμα: περίπου 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 500 ml)
100 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
5 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. φρέσκια ρίγανη ή 1/3 κ.γ. ξερή
2 κ.σ. λιαστές ντομάτες, σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
500 ml χυμός ντομάτας (στύβουμε περίπου 800 γρ. ντομάτες)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να συμπυκνωθεί αρκετά, για περίπου 1 ώρα.
Ακολουθήστε
στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από 
