Σάλτσα πίτσας με λιαστή ντομάτα και ρίγανη

Γιατί η σπιτική πίτσα θέλει την σωστή σάλτσα! Μπορούμε, όμως, να την απολαύσουμε και σαν ντιπ με λίγη αραβική πίτα.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

 

Προετοιμασία: 15′, Μαγείρεμα: περίπου 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 500 ml)

100 ml ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

5 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

1 κ.γ. ζάχαρη

½ κ.γ. φρέσκια ρίγανη ή 1/3 κ.γ. ξερή

2 κ.σ. λιαστές ντομάτες, σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

500 ml χυμός ντομάτας (στύβουμε περίπου 800 γρ. ντομάτες)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να συμπυκνωθεί αρκετά, για περίπου 1 ώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk