Γαρίδες σεβίτσε με ρακή

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

Δροσερό, νόστιμο και εύκολο ορεκτικό.

Προετοιμασία 10′ Αναμονή 20′

ΥΛΙΚΑ (για 4 – 5 μερίδες)

5 γαρίδες φρέσκες καθαρισμένες

50 ml ρακή

50 ml χυμός λεμόνι

5 φύλλα μελισσόχορτου

5 ντοματίνια

5 κόκκοι πιπέρι κόκκινο

50 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ρακή, τον χυμό λεμονιού, το λάδι και το αλάτι και μαρινάρουμε εκεί τις ωμές γαρίδες για 20 λεπτά. Τις βάζουμε σε ένα πιάτο μαζί με τα φύλλα μελισσόχορτου, τα πιπέρια, τα ντοματίνια και το μείγμα της μαρινάδας που έχει απομείνει στο μπολ. Αν θέλουμε, σερβίρουμε πάνω σε φύλλα σαλάτας baby της αρεσκείας μας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης