Εμπρησμό «βλέπουν» οι αρχές πίσω από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Σταμάτα και επεκτάθηκε γρήγορα στη Ροδόπολη και τον Διόνυσο.

Μάλιστα, εξετάζουν το ενδεχόμενο η μεγάλη φωτιά να ξέσπασε σε σημείο που υπάρχουν μελίσσια.

Όπως μετέδωσε το STAR στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων, υπάρχουν πληροφορίες ότι η καταστροφική φωτιά, πιθανώς, να ξεκίνησε από εργασίες σε μελίσσια. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έγινε επιτόπια έρευνα από ειδικό κλιμάκιο, ενώ αξιοποιήθηκαν και μαρτυρίες κατοίκων.

Ελεύθεροι οι τέσσερις προσαχθέντες – Αναζητείται ένα άτομο

Όπως άλλωστε ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από την πρώτη στιγμή στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και έγιναν τέσσερις προσαγωγές υπόπτων.

Ωστόσο, οι τέσσερις ύποπτοι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι αρχές εξ αρχής εξέταζαν το σενάριο του εκούσιου εγκληματικού εμπρησμού και γι’ αυτό προχώρησαν στις προσαγωγές των τεσσάρων ατόμων, ωστόσο δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από μελισσοκόμο που ετοίμαζε καπνό για τα μελίσσια του.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», τόσο η ΕΛ.ΑΣ όσο και Πυροσβεστική αναζητούν έναν αλβανικής καταγωγής μελισσοκόμο, ο οποίος θεωρείται ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος για την πρόκληση της πυρκαγιάς. Εντοπίστηκαν μάλιστα τα καπνιστήρια και άλλα σύνεργα κι έτσι ο εν λόγω αναζητείται προκειμένου να εξεταστεί.