Τα τεράστια καφετιά «μάτια» πάνω στην υπέρκομψη τσάντα της Anya Hindmarch, που ανακάλυψα σε ένα από τα ράφια της πολυτελούς boutique «Luisa» μέσα στο «Nammos Village», παρακολουθούσαν τα πάντα με προσοχή.

Η Mykonos ποτέ δεν πεθαίνει τελικά! Κοιτάζοντας γύρω πρέπει να ομολογήσω ότι ποτέ, μα ποτέ η παραμυθένια queen του Αιγαίου δεν χρειάστηκε να ξαποστάσει.

Ακόμα και τις ημέρες του lockdown, ο κόσμος, παρά τα όσα λέγονταν σε τηλεοράσεις και άλλα Μέσα, δεν εγκατέλειψε τον αγαπημένο, διεθνούς φήμης νησιωτικό προορισμό.

Υπήρχαν στιγμές μάλιστα που όταν κυκλοφορούσες με αυτοκίνητο στον περιφερειακό – κοιτάζοντας προς την πλευρά του tres chic «Belvedere» των αδελφών Ιωαννίδη, με το «Matsuhisa Mykonos» να φιλοξενεί τα βράδια τα πλέον γνωστά ονόματα του επιχειρείν – και στους γύρω δρόμους, νόμιζες ότι βρισκόσουν στην Ομόνοια ή στο Σύνταγμα.

Τα αυτοκίνητα και οι μηχανές σχημάτιζαν ατέλειωτες ουρές, οι οδηγοί φώναζαν, κορνάριζαν, νόμιζες ότι βρίσκεσαι σε πολύβουο αστικό κέντρο και όχι σε αιγαιοπελαγίτικο προορισμό. Οι λευκές και μπλε θαλαμηγοί όπως τις έβλεπες από ψηλά δημιουργούσαν κινηματογραφικού τύπου θέαμα.