Ο δικηγόρος του καθ΄ομολογίαν δράστη της γυναικοκτονίας στη Φολέγανδρο, Γιάννης Βλάχος, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και ισχυρίστηκε πως υπάρχει ιστορικό διάγνωσης ψυχικής ασθένειας, για την οποία ο πελάτης του λάμβανε αγωγή την οποία ωστόσο διέκοψε με δική του πρωτοβουλία, γιατί όπως είπε τον εμπόδιζε στο επάγγελμά του.

Ο 30χρονος που έσπρωξε την Γαρυφαλλιά από τον γκρεμό, είχε ήδη χτυπήσει το θύμα όπως αναφέρει ο ιατροδικαστής. Ο δράστης στην ομολογία του δεν έχει αναφέρει λεπτομέρειες για το έγκλημα λέγοντας ότι δεν θυμάται.

Ο δικηγόρος του σημείωσε πως «έχει αντιληφθεί το αποτέλεσμα, έχει ζητήσει συγγνώμη από την πρώτη κατάθεσή του».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του δράστη στις κάμερες ανέφερε ότι «η έκφραση συμπάθειας ή συμπόνοιας θεωρώ ότι είναι ειλικρινέστατα».

Δικηγόρος 30χρονου: «Όλοι είναι θύματα με μία έννοια»

«Όλοι θύματα με μια έννοια είναι, η οικογένεια συμπάσχει. Έχουμε πλήρη συνείδηση του εγκλήματος. Θέλουμε να διαλευκανθεί η υπόθεση, να σταματήσει η παθογένεια των φόνων της βίας κατά γυναικών, αυτή είναι η θέληση της οικογένειας και η εντολή που έχω πάρει.», υπογράμμισε και τόνισε ότι «είναι άλλο θέμα η παθογένεια που γεννά η πατριαρχεία κι άλλο η ατομική ασθένεια. Ο εντολέας μου είναι ασθενής».

Ο κ. Βλάχος δήλωσε επίσης ότι η υπεράσπιση θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, και ανέφερε πως μένει να αποδειχτεί εάν ο λόγος που ο 30χρονος δράστης προχώρησε στο έγκλημα συνδέεται με την ψυχική του κατάσταση. Την ίδια στιγμή απέρριψε τα όσα έχουν ακουστεί για απόπειρα της υπεράσπισης να παραπλανήσει τη δικαιοσύνη.

Αλέξης Κούγιας: Προσπάθεια παραπλάνησης της Δικαιοσύνης

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης, υποστηρίζοντας πως ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου προσπαθεί να τον παρουσιάσει ως ένα άτομο με ψυχολογικά προβλήματα.

«Ο δικηγόρος του 30χρονου ψυχρού εκτελεστή προσπαθώντας να παραπλανήσει Εισαγγελείς, Δικαστές και τους ενόρκους που θα συμμετάσχουν στη δίκη του στο Δικαστήριο στις Κυκλάδες, τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση».