Απαλλαγές ενοικίων για τον Ιούνιο θα δουν οι ανήκοντες σε εστίαση, τουρισμό, πολιτισμό, αθλητισμό, κέντρα διασκέδασης και μουσικές σκηνές.

Το ίδιο ισχύει και για τις μεταφορές, τα γυμναστήρια, τους παιδότοπους και για κλειστούς επαγγελματίες με κρατική εντολή.

Οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν από το κράτος στα τέλη Ιουλίου. Ειδικότερα,  θα λάβουν το 80% της απώλειας για φυσικά πρόσωπα και το 60% για νομικά πρόσωπα.

Μείωση 40% στο ενοίκιο θα δουν όσοι εργάζονταν σε λιανεμπόριο και τυχερά παιχνίδια, καθώς και οι εργαζόμενοι σε αναστολή και οι φοιτητές. Οι ιδιοκτήτες θα λάβουν αποζημίωση κατά 20%.

Σε ό,τι αφορά τον Ιούλιο, απαλλαγή ενοικίου θα δουν οι εργαζόμενοι των παρακάτω χώρων: πολιτισμός (σινεμά, θέατρα), αθλητισμός, πάρκα αναψυχής, διοργάνωση εκδηλώσεων και εκθέσεων, γυμναστήρια, επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή. Θα αποζημιωθούν τέλη Αυγούστου 80% οι ιδιοκτήτες και 60% οι εταιρίες.

Μείωση ενοικίου κατά 40% για την πρώτη κατοικία όσων είναι σε αναστολή και για τους φοιτητές, με τους ιδιοκτήτες να λαμβάνουν το 20% του ενοικίου.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του Αυγούστου

Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου θα ξεκινήσει η πληρωμή των συντάξεων Αυγούστου.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 26 Ιουλίου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι σε ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, και ΟΤΕ, που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9, ενώ την Τρίτη 27 Ιουλίου, οι συνταξιούχοι των ίδιων ταμείων που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, ενώ την Πέμπτη 29 Ιουλίου οι συνταξιούχοι του Δημοσίου και των ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Τις παραπάνω ημερομηνίες θα καταβληθούν και τα αναδρομικά που εκκρεμούν σε όσους  έχουν συνταξιοδοτηθεί από τις 13 Μαΐου 2016 και έπειτα.

Πώς θα ρυθμιστούν τα χρέη της πανδημίας

Η ρύθμιση αφορά χρέη 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ στην εφορία, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, από το Μάρτιο του 2020 έως και σήμερα.

Η εξόφληση γίνεται έως 36 άτοκες δόσεις (3 έτη) ή 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5% (6 έτη). Η πληρωμή της πρώτης δόσης είναι τον Ιανουάριο του 2022 και για όσους έχασαν τις δόσεις υπάρχει αναβίωση 100 η 120 δόσεων.

Εντάσσονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, εργαζόμενοι σε αναστολή ή στο ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ιδιοκτήτες ακινήτων με μειωμένα μισθώματα και άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΔΕΔ.

Τα χρέη που ρυθμίζονται αφορούν ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ασφαλιστικές οφειλές.