Φρέσκος τόνος στιφάδο

Ποιος είπε ότι το πιο νόστιμο στιφάδο γίνεται με κουνέλι;

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10’, Μαγείρεμα 50’

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες)

65 ml ελαιόλαδο

1 κιλό τόνος σε φέτες, κομμένες σε κύβους περίπου 7 εκ.

½ κιλό κρεμμύδια για στιφάδο

2 σκελίδες σκόρδου

2 κ.σ. πελτέ

150 ml λευκό κρασί

1 φύλλο δάφνης

1 κιλό ώριμες ντομάτες, κομμένες στο μούλτι

3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ γρήγορα τον τόνο, ίσα να πάρει χρώμα. Το βγάζουμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο λάδι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον πελτέ, το φύλλο δάφνης και σβήνουμε με το κρασί.

Μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει βράση το φαγητό και προσθέτουμε τις φρέσκες ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθούν τα κρεμμύδια (45 λεπτά περίπου, ανάλογα με τα κρεμμύδια) και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τον τόνο και ψήνουμε για ακόμη 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk