Επικίνδυνη χαρακτηρίζει την κυβέρνηση αναφορικά με τη διαχείριση του εμβολίου της AstraZeneca ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Ανδριόπουλος με μια ανάρτηση στο facebook όπου υπενθυμίζει εμμέσως και τη φράση του Αλέξη Τσίπρα για το «ξεστοκάρισμα» που όταν ειπώθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης.

Το κρίμα στο λαιμό σας

Ο κ. Ανδριόπουλος σε μια ανάρτηση που έχει έντονο προσωπικό ύφος καθώς όπως δηλώνει είναι από αυτούς που έκαναν την πρώτη δόση και θα κάνουν και τη δεύτερη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca τονίζει καταλήγοντας:

«Ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο ξεστόκαρε το AstraZeneca στους νέους επειδή δεν το έκαναν οι μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά τώρα μας δουλεύει και από πάνω, ζητώντας τελικά, δύο μήνες μετά, να το κάνουν μόνο όσοι είναι άνω των 60. Και σε όσους νέους έχουμε μπροστά μας σε εκκρεμότητα τη δεύτερη δόση, μας λέει επί της ουσίας «το κρίμα στο λαιμό σας». Είναι επιεικώς επικίνδυνοι».

Ανεύθυνοι ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Ανδριόπουλου στο facebook έχει ως εξής:

»Είμαι από αυτούς που όταν άνοιξαν την πλατφόρμα για τους κάτω των 40 αποκλειστικά με AstraZeneca, διότι δεν το έκαναν οι ηλικιωμένοι και υπήρχε απόθεμα όπως είχε πει ο κ. Θεμιστοκλέους, έτρεξαν και έκαναν την πρώτη δόση. Παρά το γεγονός ότι ο καρδιολόγος μου με είχε αποτρέψει και είχε κάνει αίτημα στην Επιτροπή – μάταια περίμενα ένα μήνα – να ενταχθώ στις ευπαθείς ομάδες και να κάνω εμβόλιο mRNA λόγω καρδιολογικού προβλήματος.

»Είμαι επίσης από αυτούς που παρά το απίστευτο μπάχαλο και το φιάσκο στη διαχείριση του εμβολίου της AstraZeneca, θα κάνουν κανονικά και τη δεύτερη δόση σε ένα μήνα.

»Είμαι όμως και από αυτούς που δεν δέχονται να ξανακούσουν ούτε για αστείο, ότι κάποιος άλλος πλην της κυβέρνησης καλλιεργεί συστηματικά το αντιεμβολιαστικό κίνημα και σπέρνει πανικό και αμφιβολίες στους πολίτες, υποσκάπτοντας το μείζον εγχείρημα του εμβολιασμού. Ούτε ότι οι πολίτες ή οι νέοι είναι ανεύθυνοι, αφού οι μόνοι ανεύθυνοι είναι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του με τους αλλοπρόσαλλους χειρισμούς τους.

»Ρεζουμέ: Ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο ξεστόκαρε το AstraZeneca στους νέους επειδή δεν το έκαναν οι μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά τώρα μας δουλεύει και από πάνω, ζητώντας τελικά, δύο μήνες μετά, να το κάνουν μόνο όσοι είναι άνω των 60. Και σε όσους νέους έχουμε μπροστά μας σε εκκρεμότητα τη δεύτερη δόση, μας λέει επί της ουσίας «το κρίμα στο λαιμό σας».

»Είναι επιεικώς επικίνδυνοι».