Πικάντικα σουβλάκια τόνου

Η σάλτσα φράουλας «απογειώνει» το πιάτο.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 10΄, Ψήσιμο 10΄

ΥΛΙΚΑ (για 10 σουβλάκια)

10 μικρά καλαμάκια από μπαμπού

300 γρ. φιλέτο φρέσκου τόνου, σε κύβους 1½ εκ.

1 κ.γ. sriracha (καυτερή σάλτσα από τσίλι που τη βρίσκουμε σε καταστήματα με ασιατικά είδη)

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

½ πράσινη πιπεριά, σε κύβους 1½ εκ.

5 φράουλες κομμένες στη μέση

½ λευκό κρεμμύδι, σε καρέ 1½ εκ.

1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το τηγάνι

Αλάτι

Για τη σάλτσα φράουλας

7 μεγάλες φράουλες, σε μικρούς κύβους

1/3 φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Χυμός από ½ λάιμ

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

¼ μήλο πράσινο ή ξινόμηλο (με τη φλούδα), σε μικρούς κύβους

1 κ.σ. sriracha

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. σόγια

2 πρέζες αλάτι

Ξύσμα από ½ ακέρωτο λάιμ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά για τα σουβλάκια να μαριναριστούν. Τα αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά.

Σε κάθε καλαμάκι περνάμε 2 κομμάτια τόνου και ανάμεσά τους 1 κομμάτι κρεμμύδι, 1 κομμάτι πιπεριά και μισή φράουλα. Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο 1 κ.γ. ελαιόλαδο και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ψήνουμε τα σουβλάκια για περίπου 10 λεπτά (αν μας αρέσει τρυφερό), γυρίζοντάς τα, ώσπου να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Περιχύνουμε με την σάλτσα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk