Η αστυνομία της πολιτείας του Νιου Χάμσαϊρ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Μέριλιν Μάνσον (Marilyn Manson) μετά από καταγγελίες για επίθεση.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Manson κατηγορείται για «τουλάχιστον δυο περιπτώσεις» για επίθεση σε βαθμό πλημμελήματος, κατά κινηματογραφιστή σε συναυλία στο Γκίλφορντ το 2019.

Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως τόσο ο τραγουδιστής όσο και οι εκπρόσωποί του «γνωρίζουν για το ένταλμα εδώ και κάποιο καιρό». Ωστόσο «δεν επιδίωξε να απαντήσει στις κατηγορίες».

Το αστυνομικό τμήμα του Γκίλφορντ ανέφερε πως για κάθε μία από τις κατηγορίες ο καλλιτέχνης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μικρότερη από ένα έτος και πρόστιμο έως 2.000 δολάρια. Η αστυνομία ξεκαθαρίζει πως οι επιθέσεις «δεν ήταν σεξουαλικής φύσης», αν και τον τελευταίο καιρό έχει υπάρξει σωρεία καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση κατά του ροκ τραγουδιστή.

Ο Manson, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Brian Hugh Warner, δεν έχει κάνει κάποια δημόσια δήλωση για το ζήτημα.

«Βροχή» από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Το ένταλμα σύλληψης έρχεται εν μέσω καταγγελιών για σεξουαλικές επιθέσεις. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Άσλεϊ Γουόλτερς, πρώην βοηθός του, τον μήνυσε για σεξουαλική κακοποίηση, ξυλοδαρμό και παρενόχληση.

Μεταξύ άλλων η Γουόλτερς ανέφερε πως ο Manson υπήρξε ένας τρομακτικός και βίαιος εργοδότης που έλεγε στους φίλους του πως μπορούν να την χαϊδεύουν και να την φιλούν, ενώ την ανάγκαζε να εργάζεται για 48 ώρες συνεχόμενα.

Νωρίτερα η Βρετανίδα ηθοποιός Εσμέ Μπιάνκο είχε μηνύσει τον Marilyn Manson για βιασμό και κακοποίηση. Οι γυναίκες που έχουν κινηθεί κατά του μουσικού ανέρχονται, σε τουλάχιστον έξι, ανάμεσά τους και η ηθοποιός και πρώην σύντροφός του Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, η οποία κατήγγειλε πως είχε κακοποιηθεί με φρικτό τρόπο από τον καλλιτέχνη.

Η πλευρά του μουσικού έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες.

Τον Φεβρουάριο η δισκογραφική εταιρεία Loma Vista Recordings διέκοψε τη συνεργασία με τον Manson καθώς οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση έβγαιναν στη δημοσιότητα.