Αρνάκι σκορδάτο με κουκιά

Food styling Μάκης Γεωργιάδης Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Ένα εξαίσιο φαγητό για το κυριακάτικο μας τραπέζι.

 

 

Προετοιμασία 15’, Ψήσιμο 1,5 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)

100 ml ελαιόλαδο

1½ κιλό αρνίσια σπάλα

1 μεγάλο κρεμμύδι, σε χοντρά καρέ του 1 εκ.

100 ml λευκό κρασί

6-7 σκελίδες σκόρδου με τη φλούδα

1 φύλλο δάφνης

1 κ.γ. πάπρικα

200 γρ. λοβούς από φρέσκα κουκιά

3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε σε μερίδες το κρέας (μπορούμε να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας να το κάνει).

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας καλά από όλες τις μεριές. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μελώσει και να γυαλίσει.

Σβήνουμε με το κρασί και, όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το σκόρδο, τη δάφνη, την πάπρικα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και όσο νερό χρειαστεί (περίπου 100 ml) για να σιγοβράσει και να μαλακώσει το κρέας.

Οταν μαλακώσει (σε 60-70 λεπτά περίπου), προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κουκιά και τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk