Καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ενώνει τις δυνάμεις της μαζί με γνωστούς καλλιτέχνες για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος μάλιστα είπε πως εάν τα αγάλματα είχαν φωνή θα έλεγαν «ελευθερώστε μας πάρτε μας την πατρίδα μας» κάτι που όπως είπε θα γίνει κάποτε πραγματικότητα

Τις φωνές τους ένωσαν γνωστοί καλλιτέχνες για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. «Αναμένουμε κάποια στιγμή ο μεγάλος μας πόθος τα αγάλματά μας να επιστρέψουν πίσω».

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πολιτισμού ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την πρωτοβουλία #SETMEFREECAMPAIGN επισημαίνει την ανάγκη της επιστροφής τους στην Ελλάδα.

«Ήρθε η ώρα να συζητήσουμε το αυτονόητο να επιστρέψει στο φυσικό του τόπο εδώ που γεννήθηκε αυτό το κομμάτι που χαίρεται η ανθρωπότητα για αιώνες τώρα».

Η παρουσίαση της καμπάνιας έγινε στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων στην Πλάκα. Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε το βίντεο που εμπνεύστηκαν οι Γιάννης Αιβάζης και Μαρία Κορινθίου μέσω του οποίου έδωσαν φωνή … στα πολιτιστικά μνημεία της χώρας που βρίσκονται σε μουσεία ξένων χωρών.

«Το νόημα είναι αυτό που μόλις είδαμε αυτό που λέει το βίντεο ένα κομμάτι μάρμαρο».

Στην εκδήλωση παρέστη ο Αρχιεπισκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. «Το μήνυμα θα είναι δυνατό ελευθερώστε μας πάρτε μας την πατρίδα μας νομίζω θα γίνει κάποτε πραγματικότητα».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
ΒημαTV
Σίβυλλα
Helios Kiosk