Χλωροκούκια τηγανητά

Τα χλωροκούκια (φρέσκα κουκιά) ταιριάζουν πολύ με το σκόρδο, φρέσκο και ξερό. Μια σάλτσα με σκόρδο ή μια αλοιφή (τζατζίκι αν δεν νηστεύουμε ή σκορδαλιά) είναι ωραίο συνοδευτικό για αυτόν τον μεζέ.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10’, Τηγάνισμα 15’

ΥΛΙΚΑ (για ½ κιλό)

½ κιλό χλωροκούκια πολύ φρέσκα, κατά προτίμηση αμέστωτα

Περίπου 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100-150 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλάτι

Για το σερβίρισμα, προαιρετικά χυμό λεμονιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καθαρίζουμε τα χλωροκούκια με κοφτερό μαχαιράκι όπως τα φρέσκα φασολάκια, αφαιρώντας μια λεπτή λουρίδα από το πλάι, εκεί που ενώνονται τα φλούδια. Τα πλένουμε, τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα αλατίζουμε. Τα αλευρώνουμε καλά και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, σε τηγάνι ή σε φριτέζα, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά τους και να κάνουν τραγανή κρούστα. Αφήνουμε να στραγγίξουν το περίσσιο ελαιόλαδο σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε, προσθέτουμε χυμό λεμονιού.

Tip Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για αλεύρι χυλό για τηγάνισμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk