Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργου Στεργίου με το προεδρείο της ΟΛΜΕ. Οι εκπρόσωποι των καθηγητών παρουσίασαν τις απόψεις τους για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Γραμματέας της ΝΔ από την πλευρά του τόνισε μεταξύ άλλων: «Η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των Λυκείων όλης της χώρας κύλησε ομαλά. Η πραγματικότητα διέψευσε για μία ακόμη φορά όσους κινδυνολογούσαν τοκίζοντας στον φόβο και την ανασφάλεια. Η δια ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί αξιοποιούν τη διαδικασία των self-test και συμβάλλουν ουσιαστικά στη συλλογική προσπάθεια ώστε η λειτουργία των σχολείων μας να γίνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Σε λίγες ώρες μάλιστα η διαδικασία εμβολιασμού των εκπαιδευτικών περνάει στην τρίτη φάση της, αφού αύριο 21 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για όσους ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί. Η ΟΛΜΕ οφείλει να πρωταγωνιστήσει στην περεταίρω ευαισθητοποίηση των μελών της για να ενισχυθεί η προστασία των λειτουργών της εκπαίδευσης».

Για το θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων σημείωσε: «Η σχολική χρονιά θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, αφού κάθε μέρα που περνάει ξεπερνάμε τις δυσκολίες και τις αβεβαιότητες που προκάλεσε η πανδημία. Όλοι οι συντελεστές της εκπαίδευσης, σεβόμενοι τον κόπο των μαθητών και των οικογενειών τους, θα πρέπει να μην αναπαράγουν ανακριβείς υποθέσεις περί του αριθμού των εισακτέων. Μόνο με αναβαθμισμένες σπουδές οι νέοι της πατρίδας μας μπορούν να καθορίσουν το μέλλον τους».

Στη συνάντηση συμμετείχε από την πλευρά της ΝΔ και ο Γραμματέας Εργαζομένων Ιδιωτικού & Δημοσίου Τομέα Θεόδωρος Κόλλιας.