Η ελληνική χειροτεχνία μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης

Τα έργα χιλιάδων μικρών παραγωγών και καλλιτεχνών, που αντλούν ιδέες από τη λαϊκή μας παράδοση, μπορούν να ωφελήσουν οικονομικά τις τοπικές κοινωνίες όπου παράγονται.

Χάρη στους εορτασμούς για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ήρθαν στο προσκήνιο και προβλήθηκαν δημιουργίες εμπνευσμένες από το 1821, όχι μόνο από έλληνες καλλιτέχνες και παραγωγούς, αλλά και από διεθνείς οίκους, οι οποίοι ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουν τη χώρα μας. Μεταξωτά μαντίλια με τσολιάδες, σανδάλια που παραπέμπουν σε τσαρούχια, μπρελόκ, είδη γραφείου και διακοσμητικά σε σχήμα φουστανέλας, μέχρι και μολυβένιοι κλέφτες και αρματολοί συγκαταλέγονται στις ευφάνταστες δημιουργίες τους.

Προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η δραστηριότητα και μετά το πέρας των επετειακών εορτασμών, συστάθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η Επιτροπή Χειροτεχνίας με στόχο, σε συνεργασία με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», την υποβολή προτάσεων και την ανάδειξη δράσεων οι οποίες θα ενισχύσουν με κάθε πρόσφορο μέσο την ανάπτυξη της χειροτεχνίας και της καλλιτεχνικής βιοτεχνίας.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», η Ντιάνα Καρτσαγκούλη μιλάει με την πρόεδρο της Επιτροπής, Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, για τα σχέδια προώθησης, προβολής και διάσωσης της ελληνικής χειροτεχνίας, και για τους λόγους που αυτό είναι άκρως απαραίτητο, όχι μόνο για συναισθηματικούς λόγους, αλλά και ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
BHMAgazino
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk