Δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια μετά το 2004, μερικά βήματα από το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ), δημιουργήθηκε ένας χώρος ο οποίος συγκεντρώνει ολόκληρη την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, από τις 293 Ολυμπιάδες της Αρχαιότητας  – σε διάρκεια σχεδόν 1.170 χρόνων –, μέχρι τις σημερινές.

Ιδιαίτερη έμφαση, όπως είναι φυσικό, δίνεται στους έλληνες αθλητές. Οι ρακέτες της Αγγελικής Κανελλοπούλου και της Μαρίας Σάκκαρη, τα παπούτσια που φορούσε ο Πέτρος Γαλακτόπουλος το 1972, το μαγιό του Σπύρου Γιαννιώτη, το πανί του σκάφους του διδύμου Σοφίας Μπεκατώρου – Αιμιλίας Τσουλφά, μια συλλογή από διάφορα προσωπικά αντικείμενα και ρούχα του Πύρρου Δήμα, μετάλλια που παραχώρησαν οι αθλητές, τα ρούχα, τα παπούτσια, οι ανθοδέσμες, αλλά και τα αυθεντικά κοστούμια και αντικείμενα των τελετών έναρξης και λήξης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, περιλαμβάνονται στην πλούσια συλλογή του Μουσείου.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», η Ντιάνα Καρτσαγκούλη μεταφέρει την εμπειρία της αποκλειστικής ξενάγησής της στους χώρους του ολοκαίνουργιου Μουσείου από τη διευθύντριά του, Μαρία Παπαϊωάννου, λίγο πριν ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»