Tι είναι τα NFTs; Τι ακριβώς κάνει το blockchain; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στο μυαλό πολλών αναγνωστών που έρχονται σε επαφή με δημοσιεύματα που έχουν κατακλύσει τα δημιοσιογραφικά sites και δη εκείνα που εξειδικεύονται σε θέματα τέχνης και πολιτισμού.

Αιτία το ιλιγγιώδες ποσό που διατέθηκε για ένα ψηφιακό αρχείο ενός γραφίστα ονόματι Beeple, το οποίο δημοπρατήθηκε από τους Christies για 69,3 εκατ. δολάρια ξεπερνώντας σε τιμή πώλησης έργα καλλιτεχνών όπως ο Γκόγια ή ο Ζορζ Σερά. 

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», η Μαριλένα Αστραπέλλου μιλάει με ειδικούς επί του θέματος, οι οποίοι εξηγούν τι ακριβώς είναι αυτή η νέα θαυμαστή τεχνολογία, και διερευνά κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει τους καλλιτέχνες και τα μουσεία για να αναζητήσουν νέες χρηματοδοτικές πηγές, κάτι που πράττουν ήδη ορισμένα από αυτά είτε πωλώντας περιορισμένο αριθμό «αντιτύπων» ψηφιακών έργων είτε διαθέτοντας NFTs που είναι αντίγραφα έργων τα οποία βρίσκονται στον δημόσιο τομέα διότι έχει παρέλθει η διάρκεια προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας. 

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»