ΥΛΙΚΑ (για 15 περίπου κεφτέδες)

200 γρ. ταραμοσαλάτα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (περίπου 50 γρ.)

5-6 κλαδιά μαϊντανό, το τρυφερό μέρος (περίπου 15 γρ.)

2-3 κλωναράκια άνηθο ή μάραθο (10-15 γρ.)

100 γρ. (περίπου) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμα για το αλεύρωμα

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Λεμόνι για το σερβίρισμα

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μπολ βάζουμε την ταραμοσαλάτα και όλα τα πράσινα ψιλοκομμένα, αφού τα πλύνουμε. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το πιπέρι και το αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται σε κεφτέδες. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει. Βάζουμε σε τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει. Πλάθουμε και αλευρώνουμε τους ταραμοκεφτέδες μας. Τους τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές να ροδοκοκκινίσουν. Δεν τους τρυπάμε αλλά τους γυρίζουμε με 2 πιρούνια ή λαβίδα. Αν χρειαστεί, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά στη μεσαία ένταση. Τους βγάζουμε σε χαρτοπετσέτα να στραγγίξουν το περιττό ελαιόλαδο και τους σερβίρουμε ζεστούς με μπόλικο λεμόνι.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  1. Επειδή η ταραμοσαλάτα έχει ήδη άφθονο λάδι, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε άλλο στο μείγμα.
  2. Το μείγμα δοκιμάζεται και άψητο, οπότε μπορούμε να ελέγξουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Για πιο έντονη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μία κουταλιά ταραμά (αν έχουμε).
  4. Η αρχική ταραμοσαλάτα μπορεί να είναι με ψωμί ή με πατάτα.