Ταραμοκεφτέδες

Η ανακύκλωση της ταραμοσαλάτας- αν έχει περισσέψει! Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές. Το αλεύρι, ας πούμε, μπορεί να είναι λίγο πάνω – λίγο κάτω, ανάλογα με το πόσο σφικτή είναι η αρχική ταραμοσαλάτα. Ομως, ακόμα και λίγο ρευστό να είναι το μείγμα, είναι πολύ νόστιμοι. Απλώς δεν τους πλάθουμε αλλά τους βγάζουμε με το κουτάλι στο καυτό ελαιόλαδο, δηλαδή τους κάνουμε κουταλίτες, όπως λέμε!

ΥΛΙΚΑ (για 15 περίπου κεφτέδες)

200 γρ. ταραμοσαλάτα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (περίπου 50 γρ.)

5-6 κλαδιά μαϊντανό, το τρυφερό μέρος (περίπου 15 γρ.)

2-3 κλωναράκια άνηθο ή μάραθο (10-15 γρ.)

100 γρ. (περίπου) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμα για το αλεύρωμα

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Λεμόνι για το σερβίρισμα

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μπολ βάζουμε την ταραμοσαλάτα και όλα τα πράσινα ψιλοκομμένα, αφού τα πλύνουμε. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το πιπέρι και το αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται σε κεφτέδες. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει. Βάζουμε σε τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει. Πλάθουμε και αλευρώνουμε τους ταραμοκεφτέδες μας. Τους τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές να ροδοκοκκινίσουν. Δεν τους τρυπάμε αλλά τους γυρίζουμε με 2 πιρούνια ή λαβίδα. Αν χρειαστεί, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά στη μεσαία ένταση. Τους βγάζουμε σε χαρτοπετσέτα να στραγγίξουν το περιττό ελαιόλαδο και τους σερβίρουμε ζεστούς με μπόλικο λεμόνι.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  1. Επειδή η ταραμοσαλάτα έχει ήδη άφθονο λάδι, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε άλλο στο μείγμα.
  2. Το μείγμα δοκιμάζεται και άψητο, οπότε μπορούμε να ελέγξουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Για πιο έντονη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μία κουταλιά ταραμά (αν έχουμε).
  4. Η αρχική ταραμοσαλάτα μπορεί να είναι με ψωμί ή με πατάτα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk