Πένες με παντζάρι, μπρόκολο και κρέμα αμυγδάλου

Εύκολη, γρήγορη και πρωτότυπη μακαρονάδα.

Food styling:Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 15′, Μαγείρεμα περίπου 20′

ΥΛΙΚΑ  (για 4 μερίδες)

500 γρ. πένες

800 γρ. βολβοί παντζαριών

150 ml ελαιόλαδο

800 γρ. μπρόκολο, μόνο τις φούντες

400 ml κρέμα αμυγδάλου μαγειρικής

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ετοιμάζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Οση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά, καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους ½ εκ. Αφού βράσουν, σουρώνουμε τις πένες, κρατώντας όμως το νερό τους. Τους ρίχνουμε 2 κουτ. σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα από το νερό στο οποίο έβρασαν οι πένες τόσο που να έχει ύψος 2-3 εκ.

Βάζουμε την κατσαρόλα και πάλι στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το παντζάρι. Βράζουμε για 5-8 λεπτά, να μαλακώσει το παντζάρι.  Το νερό θα κοκκινίσει, αλλά δεν μας πειράζει.

Προσθέτουμε τις φούντες από το μπρόκολο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 3 λεπτά ακόμα.

Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τις πένες, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την κρέμα αμυγδάλου και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk