Σε συνέχεια της συμπλήρωσης της τριετούς θητείας των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου («ΤΑΙΠΕΔ»), η ΕΕΣΥΠ, ως μοναδικός μέτοχος του ΤΑΙΠΕΔ, εκκινεί διαδικασία για την ανανέωση ή αντικατάσταση των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για θητεία τριών ετών.

Ως εκ τούτου, προβαίνει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με σκοπό την προσέλκυση υποψηφίων με τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, που επιθυμούν να ανταποκριθούν στην πρόσκληση.

«Σκοπός της διαδικασίας αυτής, είναι η αξιολόγηση υποψηφίων με στόχο τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ με συλλογικά μεγάλη και διαφοροποιημένη εμπειρία για την επίτευξη επιτυχημένων συναλλαγών στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αξιοποίησης του Ταμείου», αναφέρει η ανακοίνωση του Υπερταμείου.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος βρίσκεται ήδη στον ιστότοπο της εταιρείας (www.hcap.gr) . Η υποβολή των βιογραφικών στους Head Hunters που έχει προσλάβει το Υπερταμείο θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 3 Μαρτίου.

Yπενθυμίζεται πως από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ έχει αποχωρήσει ο πρόεδρος Αρης Ξενόφως ο οποίος απασχολείται πλέον στην Ελλάκτωρ. Η θέση του προέδρου είναι εκτελεστική όπως και του διευθύνοντος συμβούλου την οποία κατέχει σήμερα ο κ. Ριχάρδος Λαμπίρης. Μη εκτελεστικά μέλη είναι η κυρία Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου και οι κ.κ. Αγγελος Βλάχος και Γιώργος Μαρίνος.

Η αίτηση υποβολής υποψηφιότητας για εκτελεστικές θέσεις αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: HRADF@egonzehnder.com με σαφή ένδειξη στο θέμα της αίτησης για τη θέση ενδιαφέροντος: 1. Διευθύνων Σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ, 2. Εντεταλμένος Σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ.
Η αίτηση υποβολής υποψηφιότητας για θέση Προέδρου Δ.Σ. και μη εκτελεστικές θέσεις αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση candidates1@stantonchase.com με σαφή ένδειξη στο θέμα της αίτησης για τη θέση ενδιαφέροντος: 1. Πρόεδρος Δ.Σ., 2. Μέλος Δ.Σ., 3. Πρόεδρος ή/και Μέλος Δ.Σ..

Σε εξέλιξη 24 διαγωνισμοί

Σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ έχει 24 διαγωνισμούς σε εξέλιξη και επενδυτικά σχέδια σε προετοιμασία προς πώληση. Ανάμεσά τους είναι η πώληση περαιτέρω ποσοστού 30% του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών (διαδικασία που πάγωσε εξαιτίας της COVID-19), η πώληση των ΔΕΠΑ Εμπορίας και Υποδομών, η πώληση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Ηγουμενίτσας, η παραχώρηση τμήματος του λιμανιού της Καβάλας, η παραχώρηση της Υπόγειας Αποθήκης Φυσικού Αερίου της Καβάλας, η παραχώρηση της Εγνατίας οδού κ.ά. Επίσης, εκκρεμεί η πώληση της έκτασης του Ελληνικού με 915 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τον διαγωνισμό της νέας σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού.

Υπενθυμίζεται πως με τροποποίηση της ιδρυτικής πράξης του ΤΑΙΠΕΔ διευρύνθηκαν ο ρόλος και οι αρμοδιότητές του. Στην όγδοη έκθεση αυξημένης εποπτείας των ευρωπαϊκών Θεσμών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας προβλέφθηκε η δημιουργία ενός νέου Μηχανισμού Προετοιμασίας Εργων (Project Prepatation Facility), αρμοδιότητα του οποίου θα είναι να επιλέγει και να «ωριμάζει» σημαντικά και εμβληματικά επενδυτικά έργα στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος, των μεταφορών και του ψηφιακού μετασχηματισμού, που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.