Στις βίλες οι οποίες βρίσκονται στα ψηλότερα σημεία της κατάλευκης, κοσμοπολίτικης «φωλιάς» του Αιγαίου βρίσκουν φιλόξενη στέγη τα κορωνοparties.

Δυνατές μουσικές με διάσημους DJ, χοροί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, συλλεκτικές σαμπάνιες Armand de Brignac οι οποίες φτάνουν στις… πετροραχούλες με τα ειδικά βαν πολυτελούς μαγαζιού στη Μύκονο.

Ενα μαγαζί-γαστρονομικό παράδεισο με συλλεκτικές σαμπάνιες και πολύτιμα γαλλικά κρασιά, μαύρο χαβιάρι, φουά-γκρα, όλα αυτά τέλος πάντων που χαρίζουν το «touch» του real glamour σε ένα private dinner ή θορυβώδες party.

Το καλοκαίρι που μας έρχεται ήδη πολυτελή mansions έχουν «κλείσει» με τη μέθοδο Αirbnb. Τα πεντάστερα ξενοδοχεία, όπως τουλάχιστον λένε οι φήμες, έχουν ήδη γεμίσει τα δωμάτια και τις σουίτες τους, ενώ πασίγνωστες φίρμες εστιατορίων όπως και διεθνή brand ρούχων κάνουν… απόβαση στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Οι προβλέψεις, παρά το γεγονός ότι η COVID-19, όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν θα μας έχει εγκαταλείψει το καλοκαίρι (οι εμβολιασμοί αργούν), είναι αισιόδοξες. Αρκεί να μη γίνονται «τρέλες» και ατασθαλίες.

Ο δήμαρχος Μυκόνου Κ. Κουκάς κάνει έκκληση για την τήρηση των αυστηρών μέτρων προστασίας. Μόνο έτσι θα συναντάμε στα σοκάκια της Mykonos προσωπικότητες παγκόσμιου βεληνεκούς. Χρειαζόμαστε ως χώρα (για να επιβιώσουμε) τον υψηλής κλάσης τουρισμό. Το στιγμιότυπο με το mega yacht του ινδού κροίσου Μιτάλ ταξιδεύει στο μυαλό μου.