Ηταν πατέρας τριών παιδιών ο άτυχος 46χρονος πυροσβέστης από τον Έβρο, που έχασε τη ζωή του το πρωί της Δευτέρας την ώρα που συμμετείχε σε επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών από σχολείο, σε πλημμυρισμένη περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο 46χρονος βρίσκονταν σε υπηρεσιακό όχημα το οποίο εξαιτίας των ορμητικών χειμάρρων ξέφυγε από την πορεία του. Στην προσπάθεια του να σωθεί, o πυροσβέστης βγήκε από το όχημα και παρασύρθηκε σε φρεάτιο από ορμητικό όγκo νερών. Ο άτυχος αρχιπυροσβέστης παρασύρθηκε από το ρέμα του Απαπλού και ύστερα από έρευνες, η σορός του εντοπίστηκε στο εσωτερικό του αεροδρομίου, σύμφωνα με το focustonevro.gr.

Αφού εντοπίστηκε, ο 46χρονος αρχιπυροσβέστης μεταφέρθηκε  με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μητσοτάκης : Η Πολιτεία θα είναι συμπαραστάτης της οικογένειας του νεκρού πυροσβέστη στην Αλεξανδρούπολη

Η Πολιτεία θα βρεθεί συμπαραστάτης της οικογένειας του νεκρού πυροσβέστη στην Αλεξανδρούπολη τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος εξέφρασε τη θλίψη του.

Η σκέψη μας στην οικογένειά του

Ο κ. Μητσοτάκης παράλληλα με τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και την ευγνωμοσύνη του επισημαίνοντας ότι ο πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να βοηθήσει μαθητές που κινδύνευαν».

«Η απώλεια του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να βοηθήσει μαθητές που κινδύνευαν, μας γεμίζει θλίψη. Η σκέψη όλων είναι με την οικογένειά του, συμπαραστάτης της οποίας θα βρεθεί η Πολιτεία. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έντονη ήταν η συγκίνηση του Νίκου Χαρδαλιά για τον θάνατο του πυροσβέστη στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος πνίγηκε ενώ πήγαινε να απεγκλωβίσει μαθητές.

Συλλυπητήρια από Χαρδαλιά

Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτησή του στο Facebook, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων εξέφρασε την οδύνη του για τον πυροσβέστη που «έπεσε» πάνω στο καθήκον.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Πόσο άδικα…
Ο Αρχιπυροσβέστης Γιάννης Ζαφειρόπουλος έφυγε σήμερα τόσο αναπάντεχα, πέφτοντας την ώρα του καθήκοντος στην Αλεξανδρούπολη, σε επιχείρηση εκκένωσης και απομάκρυνσης μικρών παιδιών που κινδύνευαν από τα ανεξέλεγκτα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή…
Το Πυροσβεστικό Σώμα και η οικογένεια της Πολιτικής Προστασίας σήμερα θρηνεί, άλλος ένας ήρωας θυσιάστηκε στην μάχη για την ανθρώπινη ζωή… Καλό Παράδεισο Γιάννη μου, για πάντα στις καρδιές μας…»

Συλλυπητήρια από Τσίπρα και ΜέΡΑ25 για το νεκρό πυροσβέστη στην Αλεξανδρούπολη

«Ο Αρχιπυροσβέστης Ιωάννης Ζαφειρόπουλος έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε να διασώσει μικρούς μαθητές από τις πλημμύρες στον Έβρο. Η αφοσίωσή του στο καθήκον, μας συγκλονίζει. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Το ΜέΡΑ25 εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του 46χρόνου πυροσβέστη στον Έβρο που έχασε τη ζωή του σήμερα κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του στις τρομερές πλημμύρες που σημειώθηκαν στην περιοχή της Αλεξανδρούπολη, του Σουφλίου και ευρύτερα».

Χρηστίδης: Η Ελλάδα θρηνεί για το νεκρό πυροσβέστη στην Αλεξανδρούπολη

Τα συλλυπήτηριά του στην οικογένεια του νεκρού πυροσβέστη στην Αλεξανδρούπολη εκφράζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

Η προσήλωση στο καθήκον θα μνημονεύονται

Ο κ. Χρηστίδης επισημαίνει ότι «έφυγε σε ώρα υπηρεσίας προσπαθώντας να σώσει ζωές» και υπογραμμίζει ότι θα μνημονεύονται η ακεραιότητα και η προσήλωση στο καθήκον του αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου.

«H Eλλάδα θρηνεί ενα άξιο τέκνο της, που έφυγε σε ώρα υπηρεσίας προσπαθώντας να σώσει ζωές παιδιών. Η ακεραιότητα και η προσήλωση του Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειροπουλου στο καθήκον θα μνημονεύονται. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του» δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης.