Προετοιμασία 35′, Αναμονή 1 ώρα, Ψήσιμο 18′

 

ΥΛΙΚΑ (για 8 κεμπάπ)

500 γρ. κιμάς γαλοπούλας από μπούτι

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. γιαούρτι αγελάδος 2%

3 κ.σ. φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

1 κ.γ. κακουλέ, σε σκόνη

¼ κ.γ. πάπρικα καπνιστή

120 γρ. φρυγανιά τριμμένη

40 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σος γιαουρτιού

200 γρ. γιαούρτι 0%

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

1/3 κ.γ. πάπρικα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Για τη σαλάτα κόκκινο λάχανο

500 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο

3 καρότα τριμμένα

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 μέτρια, ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες

3 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί

1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σος γιαουρτιού: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Κεμπάπ: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει.

Σαλάτα κόκκινο λάχανο: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 20 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ντύνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου ή ένα ρηχό ταψί. Πλάθουμε, με λαδωμένα χέρια, το μείγμα του κιμά σε 8 μακρόστενα κεμπάπ. Τα ψήνουμε για 18 λεπτά. Σερβίρουμε τα κεμπάπ με τη σος και τη σαλάτα.