«Σαρωτικούς» ελέγχους πραγματοποιούν και σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό.

Οι αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να διαπιστώσουν αν όσοι κυκλοφορούν έχουν τα απαραίτητα έγραφα μετακίνησης ή έχουν στείλει το σχετικό sms.

Παράλληλα σταματούν διερχόμενα οχήματα και ελέγχουν τόσο τους οδηγούς όσο και τους υπόλοιπους επιβάτες.

Μειωμένη κίνηση

Από νωρίς το πρωί, η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, τόσο των οχημάτων όσο και των πολιτών που έχουν επιλέξει να κάνουν τη βόλτα τους είναι πολύ μειωμένη σε σχέση με όλες τις προηγούμενες ημέρες, όπως μεταδίδει το GRTimes.gr.

Ακόμα, οι ναοί φαίνεται πως τήρησαν απόλυτα όλους τους κανόνες και τις διαταγές που είχαν εκδοθεί για τη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων αφού οι πιστοί από το πρωί έσπευσαν με μάσκα, αποστάσεις και περιμένοντας την σειρά τους για να εισέλθουν στις εκκλησίες όταν συμπληρωνόταν ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, παρά τη μεγάλη κίνηση που παρατηρήθηκε χθες παραμονή των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη, η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών συμμορφώθηκε στην οδηγία της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 22:00 και έπειτα.