Με SMS στο 13033 μπορούμε να πάμε, σήμερα ανήμερα των Χριστουγέννων, στα οικογενειακά τραπέζια.

Έτσι, η μετακίνηση γίνεται με SMS στο 13033, κωδικός 6 και μόνο μέχρι τις 22:00 το βράδυ, αυστηρά.

Προσοχή! Χρειάζεται διαφορετικό SMS για την μετάβαση στο συγγενικό σπίτι που είναι το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και διαφορετικό για την επιστροφή, όπως διευκρίνισε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Σε ό,τι αφορά το οικογενειακό εορταστικό τραπέζι επιτρέπονται εννέα άτομα, από δύο οικογένειες.

Σε περίπτωση υπεράριθμων η αστυνομία μπορεί να διενεργήσει έλεγχο μετά από καταγγελία, παρουσία εισαγγελέα και να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Όλοι οι κωδικοί μετακίνησης

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους. Ο κωδικός «2» χρησιμοποιείται και για τη μετάβαση στο κομμωτήριο ή για αγορές μέσω click away.

3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Ο κωδικός αυτός θα χρησιμοποιηθεί και τις παραμονές και ανήμερα των εορτών.

Κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.