Στη Θεσσαλονίκη η μεγαλύτερη φάτνη της Ευρώπης
Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τη μεγαλύτερη φάτνη της Ευρώπης, πλαισιωμένη από το εντυπωσιακό παλάτι του βασιλιά Ηρώδη αλλά και τον αρχάγγελο Γαβριήλ που προσφέρει τον κρίνο στην Παναγία
Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τη μεγαλύτερη φάτνη της Ευρώπης, πλαισιωμένη από το εντυπωσιακό παλάτι του βασιλιά Ηρώδη αλλά και τον αρχάγγελο Γαβριήλ που προσφέρει τον κρίνο στην Παναγία.
Η πρόσοψη της φάτνης είναι περίπου 15 μέτρα με συνολικό εμβαδόν περίπου τα 50 μέτρα, ενώ εντυπωσιάζει το παλάτι του Ηρώδη το οποίο έχει ύψος 7 μέτρα και μήκος 25.
Εξωτερικά είναι καλυμμένο με μάρμαρο, ενώ μπροστά υπάρχουν ομοιώματα στρατιωτών. Τα εκθέματα τα κατασκεύασε ο γνωστός καλλιτέχνης Βασίλης Μιχαηλίδης και βρίσκονται στον Πολυχώρο Πολιτισμού ξενοδοχείου της πόλης.
Δείτε τις εικόνες του thestival.gr:



Ακολουθήστε
στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από 
