Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε τα τελευταία εικοσιτετράωρα ιδιαίτερα ανήσυχη για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η κυρία Μέρκελ απηύθυνε μάλιστα έκκληση στους πολίτες «να είναι πολύ προσεκτικοί». Η καγκελάριος προσπαθεί να «λύσει» τον γρίφο των Χριστουγέννων, λες και πρόκειται για κάποιον τεράστιο κατακόκκινο φιόγκο που έχει τυλίξει γερά και με περίτεχνο τρόπο ένα γιορτινό πακέτο.

Η Ανγκελα με τα κλασικά κόκκινα και κίτρινα σακάκια της Escada συνέστησε στους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων, εκεί όπου υπάρχουν χιονοδρομικά κέντρα, να τα κρατήσουν κλειστά. Η καγκελάριος, αν και λάτρις του σκι η ίδια (προτιμά όμως τα spots στους Δολομίτες και όχι μόνο αυτά της πατρίδας της), γνωρίζει ότι στα συγκεκριμένα χειμερινά θέρετρα την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα υπήρχε μεγάλη διασπορά της COVID-19. Τα χειμερινά τουριστικά θέρετρα στην κοντινή Αυστρία που μοιάζουν παραμυθένια, αν τελικά λειτουργήσουν, αυτό θα γίνει υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Γιατί τα spots στις Ελβετικές Aλπεις παρουσίασαν από τους πρώτους μήνες της πανδημίας «επικίνδυνες καταστάσεις», όπως και αυτά στις αστραφτερές γαλλικές βουνοκορφές.

Τα εφετινά Χριστούγεννα είναι δύσκολα, «ιδιαίτερα», διαφορετικά. Οι περισσότεροι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο θα αποφύγουν λόγω της παγκόσμιας πανδημίας τα ταξίδια. Εμείς δεν έχουμε παρά να «πετάξουμε» σε χιονισμένες πλαγιές και πανέμορφες, κοσμοπολίτικες περιοχές, νοερά. Εκεί που μέχρι πέρυσι όλα ήταν γεμάτα από κόσμο. Επισκέπτες οι οποίοι επιδίδονταν στο αγαπημένο τους σπορ ή έφερναν βόλτες στα café και εστιατόρια πολυτελών ξενοδοχείων.

Επιλέξαμε τις Γαλλικές Aλπεις και την κοσμοπολίτικη Courchevel, ένα από τα διασημότερα και ακριβότερα χειμερινά spots στον πλανήτη. Μεταφερόμαστε με τη φαντασία μας ως εκεί και συγκεκριμένα στην περίφημη πίστα Grand Couloir, μία από τις δυσκολότερες και πλέον επικίνδυνες πίστες του σκι στον κόσμο. Αποκλειστικά για τους κορυφαίους του θεαματικού σπορ. Η επονομαζόμενη «μαύρη» πίστα, διαθέτει άριστες υποδομές.