Τροφοδοτούμενη από την ανησυχία για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομία, η αξία του κρυπτονομίσματος Bitcoin έφτασε την Τρίτη τα 19.225 δολάρια, μια ανάσα από το ιστορικό υψηλό των 19.666 δολαρίων που καταγράφηκε τον Δεκέμβριο του 2017.

Ο βασικός λόγος που το Bitcoin αναδεικνύεται ως καλή επένδυση είναι η ανησυχία για αύξηση του πληθωρισμού, καθώς κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να τονώσουν την οικονομία με πακέτα στήριξης εκατοντάδων δισ. δολαρίων.

Το Bitcoin θεωρείται ανθεκτικό στις πληθωριστικές πιέσεις επειδή η προσφορά περιορίζεται από το σύστημα στις 21 εκατομμύρια μονάδες, εκτιμούν αναλυτές σύμφωνα με το Reuters.

Η άνοδος του κρυπτονομίσματος συνεχίζεται παρά την πτώση του χρυσού, ο οποίος παραδοσιακά θεωρείται ασφαλής επένδυση σε δύσκολους καιρούς.

Επενδυτές των κρυπτονομισμάτων αποδίδουν αυτή τη διαφορά στις προσδοκίες ότι το Bitcoin θα αρχίσει σύντομα να χρησιμοποιείται μαζικά ως μέσο πληρωμής, όπως συμβαίνει ήδη σε υπηρεσίες όπως το PayPal.

Στα 12 χρόνια που έχουν περάσει από το λανσάρισμά του, η αξία του Bitcoin έχει περάσει από δραματικές διακυμάνσεις. Αυτή τη φορά, η άνοδος ίσως ήρθε για να μείνει.

«Στην καλύτερη περίπτωση θα σπάσει το ρεκόρ του 2017 και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα» σχολίασε στο Reuters o Φαουάντ Ραζακζάντα, αναλυτής της Think Markets.

Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες η αξία του Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 25%, ενώ η άνοδος από την αρχή του έτους φτάνει το ιλιγγιώδες ποσοστό του 160%.

Την ίδια ώρα, πάντως, λιγότερο γνωστά κρυπτονομίσματα όπως το Ethereum και το XPR σημείωναν πτώση, έπειτα από την κατακόρυφη άνοδο των προηγούμενων ημερών.