Ταξίδια στο Διάστημα, ηλεκτροκίνητα οχήματα, εμφυτεύματα εγκεφάλου, υπόγεια τούνελ που θα απαλλάξουν τα αστικά κέντρα από το κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Ενας μέσος άνθρωπος θα δυσκολευόταν να παρακολουθήσει τις ασύλληπτες, συνεχείς εξελίξεις σε μία μόνο από τις μεγαλεπήβολες προαναφερθείσες τεχνολογικές προκλήσεις, υπάρχει όμως και κάποιος που βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή σε όλα αυτά τα ανοιχτά μέτωπα, και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ελον Μασκ, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε παντοιοτρόπως την τιμητική του. Μία από τις εταιρείες του, η SpaceX, εκτόξευσε σε συνεργασία με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) και στο πλαίσιο της αποστολής Crew-1, το επανδρωμένο σκάφος Crew Dragon Resilience από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

Τρεις Αμερικανοί – ο 51χρονος κυβερνήτης Μάικλ Σ. Χόπκινς, ο 44χρονος Βίκτορ Τζ. Γκλόβερ και η 55χρονη Σάνον Γουόκερ – και ένας Ιάπωνας (ο 55χρονος Σοΐτσι Νογκούτσι της ιαπωνικής διαστημικής υπηρεσίας JAXA) ταξίδεψαν με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ).

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Γιώργος Νάστος εξηγεί γιατί το 2020 έχει φερθεί πολύ γενναιόδωρα στον εκκεντρικό μεγιστάνα πάρα τις πρόσφατες περιπέτειες που είχε με τον κορωνοϊό: Η περιουσία του γιγαντώθηκε, η Tesla προχωρεί απτόητη, ενώ στα τέλη του καλοκαιριού έκανε επίδειξη της προόδου που σημειώνει η Neuralink, μια δική του εταιρεία που φιλοδοξεί να κατασκευάσει εγκεφαλικά εμφυτεύματα κατάλληλα για χρήση από τους ανθρώπους, τα οποία θα παρακολουθούν τη λειτουργία των νευρώνων και θα βοηθούν ανθρώπους με νευρολογικές διαταραχές να ελέγχουν, με τα εγκεφαλικά σήματα που θα εκπέμπονται μέσω Bluetooth ή άλλου ασύρματου τρόπου, ηλεκτρονικές συσκευές, το smartphone ή τον υπολογιστή τους. Επίσης, απέκτησε από τη σχέση του με την τραγουδίστρια Grimes τον έκτο γιο του. Να του ζήσει.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»