Προετοιμασία 5’, Ψήσιμο περίπου 23’

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

1 κ. φρέσκο μπακαλιάρο

2 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα από το μισό)

1 κ.γ. μέλι

1 μικρή πιπεριά τσίλι

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και λευκό πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αλατίζουμε τα ψάρια 15 λεπτά προτού τα μαγειρέψουμε.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που να χωράει τα ψάρια ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και 1-2 κομματάκια πιπεριά τσίλι. Περνάμε τα ψάρια από το τηγάνι μέχρι να θωρακιστεί η πέτσα τους και σβήνουμε με το μισό από τα πορτοκάλια. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.

Τον υπόλοιπο χυμό τον ανακατεύουμε με το μέλι και το ξύσμα από το μισό πορτοκάλι και βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τη σάλτσα στο ψάρι ενώ μαγειρεύεται. Ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αν θέλουμε πιο πυκνή τη σάλτσα, βγάζουμε το ψάρι από την κατσαρόλα και τη συμπυκνώνουμε (βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά ώστε να γίνει όσο πυκνόρρευστη θέλουμε).

Σερβίρουμε με λευκό ρύζι ή μπασμάτι.