Τα θύματα της δράσης της Χρυσής Αυγής είναι εκατοντάδες, με πολλά από αυτά να μην ταυτοποιούνται ποτέ.

«Την πρόταση της εισαγγελέως θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω σαν προσβολή, προσβολή στη μνήμη των ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί αλλά και προς τους ανθρώπους και τις οικογένειες των ανθρώπων που έχουν δεχθεί επιθέσεις από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής» λέει ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ, θύμα της εγκληματικής οργάνωσης.

Προσβεβλημένος και σαστισμένος αισθάνεται μετά την πρόταση της εισαγγελέως για χορήγηση αναστολών στους καταδικασμένους χρυσαυγίτες ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ που έζησε τρεις φορές την ωμή βία μελών της Χρυσής Αυγής, με αποκορύφωμα την ενέδρα που του είχαν στήσει δύο άτομα στις 15 Σεπτεμβρίου του 2018 στο Πέραμα.

«Ο πρώτος με έπιασε από τον λαιμό, βγήκε μπροστά μου, με έριξε στο οδόστρωμα και άρχισε να με χτυπάει με μπουνιές στο κεφάλι. Άρχισε να μου λέει ότι το Πέραμα και η Σαλαμίνα ανήκουν στη Χρυσή Αυγή και πως οι Συριζαίοι είμαστε τελειωμένοι».

Η άγρια επίθεση έγινε λίγο πριν τη συναυλία για τη συμπλήρωση τότε των πέντε ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ δεν πήγε ποτέ στη συναυλία. Αντίθετα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο βαριά χτυπημένος στο κεφάλι μετά τα γρονθοκοπήματα που δέχθηκε από δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Εξοργισμένη μετά την πρόταση της εισαγγελέως δηλώνει και η Κατερίνα Πατρικίου που έπεσε και η ίδια θύμα επίθεσης από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, τον Οκτώβριο του 2011 και ενώ μοίραζε την εφημερίδα «Εργατική Αλληλεγγύη», στη Πετρούπολη.

«Υπήρχε τάγμα άνω των 50 ατόμων το οποίο έκανε παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο και αποκόπηκαν κάποια άτομα και αφού σταμάτησαν μπροστά μας και χαιρέτησαν ναζιστικά, μας χτύπησαν, μας είπαν κομμούνια θα γίνετε σαπούνια, θα πεθάνετε, αίμα, τιμή, χρυσή αυγή».

Τη δικαίωση που ένιωσε στο άκουσμα της καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης έρχεται να καταρρίψει, όπως λέει, η σημερινή πρόταση της εισαγγελέως.

Το ίδιο αισθάνεται και ο Ναζίμ Μαχμούντ, μέλος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, που τον Ιούλιο του 2012 είχε δεχθεί άγρια, ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του στο Περιστέρι από μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Είχαν σπάσει την εξωτερική πόρτα και μπήκανε μέσα και με χτύπησαν και εκείνη την ώρα εγώ τι μπορούσα να κάνω, πήρα τηλέφωνο στο 100 για με βοηθήσει».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA