Μοσχάρι με κρεμμύδια στην κατσαρόλα

Ενα εξαιρετικό comfort food για το κυριακάτικο μας τραπέζι.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης/ Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10’, Ψήσιμο περίπου 2 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

1 κιλό μοσχάρι (κιλότο)

15 φέτες μπέικον

1,5 κ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα

100 γρ. γάλα

Αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε το κομμάτι του κρέατος με τις λωρίδες από το μπέικον.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα κρεμμύδια και τοποθετούμε επάνω τους το κρέας. Κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.

Ανοίγουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας πού και πού.

Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε λεπτές φέτες, όπως το ροσμπίφ.

Στην κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, διορθώνουμε το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει το γάλα μισό.

Περνάμε τη σάλτσα από μούλτι και καλύπτουμε το κρέας.

Σερβίρεται με πατάτα τηγανητή ή με πουρέ ή με πολέντα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk