Δύο μόλις χρόνια πριν, η γνωστή φωτογράφος Μαρίνα Βερνίκου ήταν μεταξύ εκείνων που το διεθνούς φήμης περιοδικό «National Geographic» ξεχώρισε για τη συμμετοχή τους σε έναν μεγάλο διαγωνισμό. Εναν παγκόσμιο διαγωνισμό, ο οποίος αφορούσε τη φύση, τους ανθρώπους και τις πόλεις.

Ποια ήταν λοιπόν η φωτογραφία της Μαρίνας που προκάλεσε το ενδιαφέρον των ιθυνόντων του εντύπου;

Μια εικόνα τραβηγμένη από ψηλά, από ένα drone που πέταξε πάνω από το Ταζ Μαχάλ για να συλλάβει ένα εξαιρετικής ομορφιάς στιγμιότυπο. Το περίφημο Ταζ Μαχάλ είναι γνωστό ως ο ναός της αγάπης. Η Βερνίκου αποτύπωσε λοιπόν, με τον δικό της μοναδικό τρόπο και την ξεχωριστή πάντα ματιά, τη γοητεία και τον μυστικισμό του εκπληκτικού μνημείου.

Η Ινδία, η Αφρική, η Λατινική Αμερική, οι χώρες της Ευρώπης, μέχρι και ο Βόρειος Πόλος και τα «χαμένα» στους ωκεανούς πανέμορφα νησιά χαρίζουν έμπνευση στην κυρία Βερνίκου.

Είναι επιτυχημένη φωτογράφος, world traveller, λάτρις της φύσης και της περιπέτειας. Κυρίως όμως τρελή fan της Ελλάδας. Γεννημένη σε μία οικογένεια με παράδοση στον χώρο της ναυτιλίας, νιώθει να εμπνέεται και γοητεύεται απόλυτα από το τοπίο και το υπέροχο γαλάζιο των ελληνικών θαλασσών.

Οι φωτογραφίες της από τη Σίφνο, τη Μήλο, τη Σαντορίνη, την Πολύαιγο, την Κρήτη, μέχρι τον Μύρτο της Κεφαλλονιάς και τη Χαλκιδική είναι θεαματικές. Κρύβουν όμως και μία μοναδική ευαισθησία.