Αυτή τη φορά το ταξίδι έχει πολλές στάσεις, πολλούς διαφορετικούς προορισμούς. Αυτό που τους χωρίζει και την ίδια στιγμή τους ενώνει, είναι η θάλασσα. Η πεντακάθαρη, κρυστάλλινη, διαυγής θάλασσα της Ελλάδας. Ένα ακόμα κοινό τους είναι πως ανήκουν στο ίδιο νησιωτικό σύμπλεγμα. Όλοι οι μικροί προορισμοί της καλοκαιρινής εκδρομής μας, ανήκουν στα Δωδεκάνησα.

Είναι, τα μικρότερα ανάμεσά τους νησιά, εκείνα που μετά βίας διακρίνονται στο χάρτη, που συχνά δεν έχουν καθημερινά δρομολόγια με τα πλοία, και που για πολλά χρόνια δεν αποτελούσαν τουριστικούς προορισμούς.

Όμως σήμερα και το Αγαθονήσι, και η Λέρος, και η Ψέριμος και η Νίσυρος και η Σύμη και η Χάλκη και το Καστελλόριζο, για να αναφερθούμε σε μερικούς μόνο από αυτούς τους προορισμούς, προσελκύουν αρκετούς παραθεριστές.

Εκείνους που αναζητούν την χαλάρωση μακριά από τα πολυσύχναστα μέρη και που ανακαλύπτουν στα μικρά αυτά νησιά τους προσωπικούς τους καλοκαιρινούς παραδείσους.

Σε αυτούς του παραδείσους θα μας ταξιδέψει το ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί με Το Βήμα της Κυριακής προσκαλώντας τους αναγνώστες του σε μια εκδρομή γεμάτη θάλασσα, καλό φαγητό και ομορφιά.