Οι επιβάτες πτήσεων που φτάνουν στην Κίνα θα πρέπει να έχουν εξεταστεί και να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε διαγνωστικό τεστ για τον νέο κορονοϊό προτού επιβιβαστούν, ανακοίνωσε σήμερα η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας.

Τα διαγνωστικά τεστ για COVID-19 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πέντε ημέρες πριν από την επιβίβαση των ταξιδιωτών σε πτήση για την Κίνα, διευκρινίζει σε ανακοίνωση στον ιστότοπό της η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας.

11 νέα κρούσματα

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα ενημερώθηκε για 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, ανάμεσά τους τρία «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται στον εντοπισμό ανθρώπων που διαπιστώνεται πως έχουν μολυνθεί μεταξύ ταξιδιωτών που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.

Τα οκτώ κρούσματα εντόπιας μετάδοσης καταγράφηκαν στην αυτόνομη περιοχή Σιντζιάνγκ, διευκρίνισε.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Άλλοι 18 ασθενείς έλαβαν χθες εξιτήρια από κινεζικά νοσοκομεία, αφού κρίθηκε πως έχουν πλέον αποθεραπευτεί.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα όπου άρχισε τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 83.693 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.