Τρεις γυναίκες πραγματοποίησαν τόπλες διαμαρτυρία μπροστά από το μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, λίγο αφότου ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ηγηθεί του πρώτου υπουργικού συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.

Μία εξ αυτών είχε ζωγραφίσει στο στήθος της το σύνθημα «RIP στις υποσχέσεις».

Μια άλλη διαδηλώτρια είχε ζωγραφίσει στο στήθος της το σύνθημα «Το Μοχθηρό Συμβούλιο».

Και οι τρεις γυναίκες, τουλάχιστον η μία εκ των οποίων είχε γραμμένο στην πλάτη της το όνομα της φεμινιστικής οργάνωσης Femen, συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Δείτε το βίντεο:

Αντιδράσεις για τον ανασχηματισμό

Παρά το γεγονός ότι η δημοτικότητα του Μακρόν είναι στο ναδίρ και η νίκη των Πράσινων και των Οικολόγων στις δημοτικές εκλογές, ήταν ένα ισχυρό μήνυμα το νέο κυβερνητικό σχήμα υπό τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ περιλαμβάνει πολλά πρόσωπα του κύκλου του πρώην πρωθυπουργού, Νικολά Σαρκοζί.

Ένα βασικό γνώρισμα της νέας κυβέρνησης είναι ότι πολιτικά παραμένει κεντροδεξιά με σαφή προτίμηση σε άτομα φιλικά προσκείμενα στον Νικολά Σαρκοζί. Από τους σοσιαλιστές σχεδόν μοναδικός εκπρόσωπος παραμένει ο Ζαν Υβ Λε Ντριαν.

Στις θέσεις τους παραμένουν μεταξύ άλλων οι παρακάτω υπουργοί: Στο υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και Ευρώπης, ο Ζαν Υβ Λε Ντριάν. Ο Μπρούνο Λε Μερ διατηρεί το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με προσθήκη την επανεκκίνηση (Relance). Στο υπουργείο Άμυνας παραμένει η Φλοράνς Παρλί. Ο Ολιβιέ Βεράν που ανέλαβε το υπουργείο Υγείας κατά τη διάρκειας της κρίσης του κορωνοϊού.