«Με το ένα πόδι στο παρελθόν και το άλλο στο μέλλον, με ταυτόχρονη πρόσβαση στον ηλεκτρισμό της ζωής στην πόλη και στην ηρεμία ενός παραθαλάσσιου θερέτρου, η Αθήνα δεν μπορεί να περιγραφεί με απλοϊκούς όρους. Πρέπει κανείς να βιώσει ο ίδιος την εμπειρία».

Ετσι περιγράφεται η ελληνική πρωτεύουσα στο λεύκωμα «Athens Riviera», τον πολυτελή, καλαίσθητο τόμο των εκδόσεων Assouline.

Ο διακεκριμένος επιχειρηματίας Χρύσανθος Πάνας, μελετώντας τα βιβλία της σειράς Destinations του γνωστού εκδοτικού οίκου σκέφτηκε ότι θα ήταν ωραία ιδέα να δημιουργηθεί ένα και για τη δική μας «Ριβιέρα» ως προορισμό: «Χάρη στη φιλία μου με τον διάσημο ιταλό σχεδιαστή μόδας Βαλεντίνο, γνώρισα τη Μαρτίν Ασουλίν, ιδρύτρια του ομώνυμου οίκου, και είχαμε μια γόνιμη συζήτηση. Πρόκειται για μια γυναίκα ευφυή, καλλιεργημένη και με πολύ υψηλή αισθητική. Η μία γιαγιά της μάλιστα είχε γεννηθεί στα Πριγκιπονήσια και έκανε τον γάμο της στην Αθήνα, έχει δηλαδή μια σύνδεση με την Ελλάδα. Εστειλε τον γιο της να μείνει λίγο καιρό εδώ και ο ενθουσιασμός του την έπεισε ότι αξίζει τον κόπο να αναδειχθεί το καλά κρυμμένο μυστικό της Αθήνας, η Ριβιέρα της. Η Ασουλίν μού ζήτησε να γράψω τον πρόλογο και πρότεινε να αναθέσουμε τη συγγραφή του κυρίως κειμένου σε έναν άνθρωπο με ουδέτερη ματιά, μια συγγραφέα και δημοσιογράφο η οποία έχει επιλέξει τα τελευταία χρόνια να ζήσει στην Ελλάδα. Ενα από τα ωραιότερα πράγματα που μου συνέβησαν με αφορμή αυτό το βιβλίο είναι η φιλία μου με τη Στεφανί Αρταρί».

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Γιώργος Νάστος μιλάει με τους συντελεστές του project και γράφει για το πώς ο αεικίνητος έλληνας entrepreneur και η γαλλίδα συγγραφέας υπέκυψαν στην ακατανίκητη γοητεία του παραλιακού μετώπου των Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»