Για τη νίκη του στην πίστα του Σπίλμπεργκ στο γκραν πρι της Αυστρίας, πρώτο της σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, μίλησε ο Βαλτέρι Μπότας. Ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes επισήμανε πως η πίεση από τον Βρετανό «ομόσταυλό» του, Λιούις Χάμιλτον, ήταν μεγάλη, αλλά κατάφερε να αντέξει.

Ο -έξι φορές- παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον που κυνηγά να ισοφαρίσει το ρεκόρ των επτά τίτλων του Μίκαελ Σουμάχερ ξεκίνησε σήμερα (5/7) από την πέμπτη θέση, καθώς τιμωρήθηκε με τρεις θέσεις, αφού χθες στα προκριματικά δεν έκοψε ταχύτητα, ενώ είχε κίτρινη σημαία.

Ο Χάμιλτον ανέβηκε τις θέσεις κατά τη διάρκεια του γκραν πρι της Αυστρίας και έφθασε να κυνηγά τον Μπότας, αλλά στον 59ο γύρο τιμωρήθηκε με ποινή πέντε δευτερολέπτων και τερμάτισε τελικά 4ος.

Ο Βαλτέρι Μπότας δήλωσε μετά τη μεγάλη νίκη του: «Υπήρχε μεγάλη πίεση και συνέβησαν διάφορα περιστατικά. Ενιωσα μεγάλη πίεση από τον Λιούις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τα συγχαρητήριά μου στην ομάδα, το αυτοκίνητο ήταν πολύ καλό, όμως μετά τη φάση του πρώτου Safety Car, ο Χάμιλτον είχε πολλές ευκαιρίες να με προσπεράσει.

Όμως, αντιστάθηκα αποτελεσματικά! Είχα δυσκολίες με τους αισθητήρες, γι’ αυτό έπρεπε να αποφεύγω τα cerbs, οπότε δεν ήταν δυνατόν να οδηγήσω στο όριο. Χαίρομαι πολύ που τερμάτισα πρώτος. Το αποτέλεσμα είναι συνολικά καλό για εμάς, επειδή μας φέρνει πρώτους στη βαθμολογία των κατασκευαστών».