Παρόλο που τα πιο απαισιόδοξα σενάρια έκαναν λόγο για ένα καλοκαίρι χωρίς πολιτιστικές εκδηλώσεις, η εξέλιξη της πανδημίας θα μας επιτρέψει τελικά να χαρούμε, περιορισμένα και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, μουσική και θέατρο σε διάφορους ανοιχτούς χώρους.

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου θα κάνει πρεμιέρα επισήμως στις 15 Ιουλίου με ένα αφιέρωμα στο έργο του Θάνου Μικρούτσικου και στο πλαίσιο του σημαντικού θεσμού δόθηκε το πράσινο φως να παρουσιαστούν τρεις θεατρικές παραγωγές στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Δύο από αυτές τις υπογράφει το Εθνικό Θέατρο. Οι «Πέρσες» του Αισχύλου (σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη) θα παιχτούν στις 24, 25 και 26 Ιουλίου, ενώ η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη (σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου) θα ψυχαγωγήσει το (ολιγάριθμο λόγω συνθηκών) κοινό στις 31 Ιουλίου και τις δύο πρώτες βραδιές του Αυγούστου.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Λυδία Κονιόρδου και ο Αργύρης Πανταζάρας από τον θίασο των «Περσών» και ο Νίκος Ψαρράς με τη Νεφέλη Μαϊστράλη, οι οποίοι συμμετέχουν στη «Λυσιστράτη», μιλούν για τις προκλήσεις τού να είσαι καλλιτέχνης εν μέσω πανδημίας, για τα αθάνατα έργα του αρχαίου δράματος και για τις ξεχωριστές στιγμές που έχουν ζήσει στο μεγαλειώδες θέατρο της Επιδαύρου.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»