Η φυγή του Χρήστου Δώνη, η δυσκολία στην ανανέωση του δανεισμού του Ανουάρ Τουχαμί και το ότι ο Φάουστο Τιένθα βρίσκεται εκτός πλάνων, καθιστούν επιτακτική ανάγκη την ενίσχυση του «άξονα».

Η απόκτηση ενός αμυντικού χαφ που θα πλαισιώσει τον Δημήτρη Κουρμπέλη, είτε ως παρτενέρ, είτε ως αναπληρωματικός, συμπεριλαμβάνεται στις προτεραιότητες του Τσάβι Ρόκα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «10», ένας από τους ποδοσφαιριστές ο οποίος απασχολεί τον Καταλανό είναι ο Νιγηριανός Νουάνκο Ομπιόρα.

Ο γεννημένος στις 12 Ιουλίου του 1991 αμυντικός χαφ άνηκε στη Μποαβίστα και είχε συμβόλαιο έως τις 30 Ιουνίου. Αυτό σημαίνει πως είναι ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο προορισμό της καριέρας του.

Ο Ομπιόρα είναι ένα κλασικό «εξάρι», με δύναμη, σωματοδομή, ύψος 1,87μ. και άλμα και διακρίνεται για τις ανασταλτικές ικανότητες του.

Μπορεί να προσθέσει σκληράδα και ένταση στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, στοιχεία που λείπουν από το φετινό ρόστερ.

Από την άλλη, δεν διακρίνεται για τις επιθετικές αρετές του και περιορίζεται στην πρώτη πάσα ή σε μικρά ανεβάσματα με τη μπάλα.

Ο Ομπιόρα ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Πριμαβέρα της Ίντερ, έκανε πέντε συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, αλλά δεν καθιερώθηκε στο Μιλάνο. Έχει περάσει από τη Superleague τη σεζόν 2017-2018, φορώντας τη φανέλα του Λεβαδειακού.

Ο Νιγηριανός κατέγραψε 16 συμμετοχές και σκόραρε 1 γκολ. Προηγουμένως είχε αγωνιστεί σε Πάντοβα, Κόρντοβα, Ακαντέμικα Κοίμπρα, Κλουζ και Πάρμα.

Από τη Λιβαδειά ο 28χρονος αμυντικός χαφ βρέθηκε στο Οπόρτο τον Ιούλιο του 2018, όπου την τελευταία διετία αγωνίστηκε στη Μποαβίστα. Την πρώτη χρονιά του ταλαιπωρήθηκε από μυϊκό τραυματισμό και έκανε μόνο 16 συμμετοχές με 3 γκολ.

Φέτος ο Ομπιόρα έπαιξε περισσότερο, σε 22 παιχνίδια χωρίς να σκοράρει, αλλά όχι όσο θα ήθελε. Για αυτό έχει μπει στη διαδικασία να αλλάξει περιβάλλον.

Οι «πηγές» από την Πορτογαλία αναφέρουν ότι ο Ρόκα έχει βολιδοσκοπήσει τον Ομπιόρα, αφού τον θεωρεί μία πολύ καλή προσθήκη σε συμφέρουσα τιμή.

Ο Ομπιόρα δελεάζεται από την προοπτική να ενταχθεί σε ένα τόσο μεγάλο club, ενώ πιστεύει ότι με το Τριφύλλι θα διεκδικήσει την κλήση του στην Εθνική Νιγηρίας, με την οποία έχει φορέσει 8 φορές το εθνόσημο.

Μάλιστα, το 2013 στέφθηκε πρωταθλητής Αφρικής, αφού ήταν μέλος της αποστολής στο Κόπα Άφρικα, αλλά πήρε μέρος για 14 λεπτά στη φάση των ομίλων.