Ο Αρντά Τουράν φόρεσε τη φανέλα της Γαλατασαράι από το 2005 έως και το 2011 πετυχαίνοντας μια πολύ καλή πορεία με 29 γκολ σε 130 συμμετοχές.

Μετά από εννέα χρόνια, ο 33χρονος μεσοεπιθετικός ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης καθώς οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία.

Τη σεζόν 2017-18 πήρε μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα με την οποία δεν αγωνίστηκε σε κανένα παιχνίδι, με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στην Μπασακσεχίρ από την οποία και αποδεσμεύτηκε το 2020.

Η επιστροφή του στους «μπλαουγκράνα» συνδυάστηκε εκ νέου με μηδαμινές ευκαιρίες και τώρα που το συμβόλαιό του έληξε, συμφώνησε αμέσως με τη Γαλατά.

Ο Τουράν απετέλεσε διακαή πόθο του προπονητή της ομάδας, Φατίχ Τερίμ, και θα φορά το νούμερο 66 στη φανέλα του. Η συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπει ότι μετά τη λήξη της καριέρας του, ο Τούρκος θα παραμείνει στην ομάδα από το πόστο του βοηθού προπονητή.

Σημειώνεται ότι στο τεχνικό επιτελείο της τουρκικής ομάδας πρόκειται να εργαστεί και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Άλμπερτ Ριέρα.